domov
kontakti
kazalo

 
Šolar na smuči 2022 - tek na smučeh - PRIJAVA NI VEČ MOGOČA!
14.12.2021

PRIJAVA NI VEČ MOGOČA - VSA PROSTA MESTA SO ŽE ZASEDENA!
V okviru akcije Šolar na smuči smo v letošnjem šolskem letu pripravili novost in akcijo razširili z vsebinami teka na smučeh. Pripravljena in prilagojena je starostni skupini 3. razreda. V tej zimi bo akcija Šolar na smučeh – tek na smučeh namenjena tretješolcem, v terminu od 9. do 10. februarja 2022. V organizacijo akcije so vključeni nordijski/tekaški centri: Planica (ND Rateče Planica), Pokljuka (ŠD Pokljuka), Bonovec - Medvode (NŠD Medvode) in Rogla (TSK Rogla).
 
PREDSTAVITEV AKCIJE
V tej zimi bo akcija Šolar na smučeh – tek na smučeh namenjena tretješolcem, v terminu od 9. do 10. februarja 2022. V organizacijo akcije so vključeni nordijski/tekaški centri: Planica (ND Rateče Planica), Pokljuka (ŠD Pokljuka), Bonovec - Medvode (NŠD Medvode) in Rogla (TSK Rogla). Ostali partnerji pri organizaciji projekta so Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport RS Planica in Ministrstvo za notranje zadeve – Policija. Še posebej smo ponosni na ambasadorja akcije Šolar na smuči, nekdanjo vrhunsko tekačico na snegu, Petro Majdič, ki bo na prizoriščih aktivno prisotna na snegu. Pomembno podporo akciji daje tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki se projektu pridružuje kot častni pokrovitelj.

S projektom želimo vlagati v znanje ter skupaj s šolami, društvi in tekaškimi centri otrokom približati tek na smučeh na zabaven in varen način. Na prizoriščih bo v času akcije prisoten tudi Kuža Pazi iz Zavarovalnice Triglav, zlatega pokrovitelja akcije Šolar na smuči, ki bo otroke opozarjal na varno in obzirno udejstvovanje. Tek na smučeh in učenje teka na smučeh je za vse otroke v projektu Šolar na smuči brezplačno.



Okvirni urnik in vsebina:
9.00 - Prihod šol na zborno mesto v tekaškem centru - odgovorni spremljevalci oziroma športni pedagogi,
9.15 - Razporeditev v dve skupini - odgovorni koordinator centra skupaj z učitelji domicilnih klubov in šol teka na smučeh s pomočjo učiteljev športne vzgoje šol,
9.30 - prvi del: Spoznavanje opreme in začetek vadbe hoja in tek na smuče (prva skupina) in spoznavanje drugih zimskih aktivnosti za drugo skupino (zabavne zimske igre),
11.00 - Pavza za čaj, malico,
11.30 - drugi del: Menjava skupin po programu dela prvega dela,
13.00 - Zbor vseh skupin v prireditvenem prostoru, kjer otroci dobijo darilo in spominek,
13.30 - Predviden odhod – odgovorni spremljevalci oziroma športni pedagogi.

Opomba: Od šol pričakujemo, da prevoze in ostale obveznosti za tisti dan ustrezno prilagodite in ne zapuščate akcije predčasno in s tem skrajšujete predvidenega programa za učence.

Priredtve bodo potekale na naslednjih lokacijah:
NC PLANICA - 9. in 10. februarr 2022; kontaktna oseba: Jure Žerjav, 041 635 966, jure.zerjav@nc-planica.si; število mest na dan: 50.
NC POKLJUKA - 9. in 10. februarr 2022; kontaktna oseba: Tim Farčnik, 041 662 412, tim.farcnik@si-sport.si; število mest na dan: 50.
NC ROGLA - 9. in 10. februarr 2022; kontaktna oseba: Špela Strasser, 041 859 189, spela.strasser@gmail.com; število mest na dan: 50.
NC BONOVEC - 9. in 10. februarr 2022; kontaktna oseba: Damjan Jenko, 041 282 000, damjan.jenko@gmail.com; število mest na dan: 50.

PRIJAVE
Število prijav je zaradi omejenih kapacitet smučarskih centrov in zagotavljanja ukrepov zaradi COVID19 omejeno na dan na smučarski center (podrobne informacije v spodaj priloženem uradnem razpisu).

PRIJAVE
Prijave se zbirajo izključno preko spletne aplikacije ŠŠT in se zbirajo do zapolnitve prostih mest.

Rok za prijavo je 06. 01. 2022.

Po zaključenih prijavah bodo prijavljene šole prejele nadaljnja navodila, v povezavi z izvedbo akcije.

Uradni razpis akcije Šolar na smuči 2022 - tek na smučeh je objavljen v spodnji prilogi.


avtor: Jernej Peterlin
Priponke