domov
kontakti
kazalo

 
Izziv Ljubljanskega maratona - nagrajenci
11.11.2021

V mesecu oktobru smo skupaj z organizatorji Ljubljanskega maratona pripravili tekaški izziv, v katerem je sodelovalo več kot 3.850 udeležencev iz slovenskih vrtcev, osnovnih šol in srednjih šol.
 




Po enoletnem premoru smo lahko po ulicah glavnega mesta ponovno spremljali tekače, ki so se udeležili 25. Ljubljanskega maratona.

Epidemiološke razmere so organizatorje prisilile, da so se tokrat odpovedali množičnim šolskim tekom, vendar smo skupaj z njimi pripravili tekaški izziv za vrtce, osnovne šole in srednje šole, ki so ga lahko opravili v šolskem okolju pod vodstvom športnih pdagogov in drugih mentorjev.

Udeleženci so v različnih starostnih kategorijah ekipno pretekli različne dolžine prog. Tako so otroci v vrtcih v ekipah po 10 otrok skupaj pretekli 2 km, učenci 1. triade OŠ 4 km, učenci 2. triade OŠ 10 km, učenci 3. triade OŠ 21 km ter srednješolske ekipe, ki so štele 14 tekačev, 42 km.

V aplikacijo Športni izziv smo tako prejeli tekaške rezultate 11 vrtcev, 48 osnovnih šol, 3 srednjih šol ter organizacije, kjer so se izziva udeležili udeleženci s posebnimi potrebami. Tako je skupaj v žrebu za nagrade Izziva Ljubljanskega maratona sodelovalo kar 3.862 udeležencev.

Vrtci in šole, ki so sodelovale v izzivu in rezultate vnesle v aplikacijo Športni izziv, so sodelovali v žrebu za nagrade, ki jih zagotovita Zavod za šport RS Planica ter organizator Ljubljanskega maratona. Vse nagrajene ekipe bodo nagrade prejele na šolo v naslednjem tednu. Seznam izžrebanih je objavljen v spodnji prilogi.


avtor: Jernej Peterlin
foto: arhiv Šport mladih
Priponke