domov
kontakti
kazalo

 
ŠOLSKI PLANIŠKI MARATON
09.12.2021

Letos že drugič selimo najmnožičnejšo zimsko prireditev Športa mladih v Planico. Šolski Planiški maraton bo v soboto, 8. januarja 2022. V sklopu prireditve, katere del predstavljajo pretežno dejavnosti netekmovalnega značaja bo potekalo tudi državno prvenstvo v smučarskih tekih za osnovne šole. Rok za prijave je 24. december 2021.
 
TEHNIČNI BILTEN

ŠTARTNA LISTA - DP SMUČARSKI TEK (končna, posodobljeno 7.1.2021 ob 11.00)

POMEMBNI POUDARKI:
- Obvezna potrditev prihoda na dogodek v prijavni pisarni in oddajo podpisanega prijavnega obrazca iz aplikacije ŠŠT, ki šteje kot potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT za udeležence.
- Upoštevanje pravil COVID. Udeleženci morajo v času prireditve na vseh prireditvenih prostorih v času, ko ne nastopajo, vzdrževati medosebno varnostno razdaljo 1,5 m oz. morajo obvezno nositi zaščitno masko v primeru, da te razdalje ne morejo vzdrževati z ostalimi udeleženci. Spremljevalci otrok s strani šol so dolžni skrbeti, da se skupine posameznih šol med seboj ne mešajo in da otroci ohranjajo primerno razdaljo 1,5 m.
- Uradni vodniki pohodov niso odgovorni za udeležence pohoda, njihova vloga je, da spremljajo in vodijo pohode po predvideni poti. Na pohodih v Tamar morajo imeti vsi udeleženci spremljevalca s strani šole. Skupino spremlja vodja, ki je lahko učitelj šole ali zunanji sodelavec. Udeležence spremlja toliko spremljevalcev, kot je opredeljeno v šolski zakonodaji (Pravilnik o normativih in standardih) za spremstva otrok izven šolskega prostora. Za učence so odgovorni njihovi spremljevalci in učitelji!


ŠOLSKI PLANIŠKI MARATON
Sobota, 8. januar 2022.

ORGANIZACIJA
Zavod za šport RS Planica.
Lokacija: NC Planica
Informacije: sst@sport.si
Rok za prijavo: 24. 12. 2021!

1. PRAVILA IN KATEGORIJE - Šolski Planiški maraton (ŠPM) - netekmovalni del

Smučarski teki
- smučarski tek na 2 km
- smučarski tek na 6 km (3 x 2 km)
- smučarski tek na 10 km (5 x 2 km)
- pohod s tekaškimi smučmi v Tamar ( v obe smeri 7,2 km)

*Profil kroga za smučarski tek:
- dolžina 2000m
- 30 m višinske razlike

Planinski pohodi
- planinski pohod v Tamar (v obe smeri 7,2 km)

2. PRAVILA IN KATEGORIJE – šolsko državno prvenstvo v smučarskem teku (ŠDP)
Tek na smučeh
- Učenke in učenci, letnik 2007 in mlajši – kategorizirani (s SLO točkami), 4000 m (2 x 2000 m), start ob 9.15, prosta tehnika.
- Učenke in učenci, letnik 2007 in mlajši – nekategorizirani (brez SLO točk), 2000 m, start ob 9.45, prosta tehnika.

Rok za prijave je do petka, 24. 12. 2021.
Prijave potekajo preko spletne aplikacije ŠŠT.
Štartnine ni!

Rok za prijavo je nekoliko zgodnejši, zaradi priprave PCT protokolov za izvedbo tekmovanja, da bo organizator natančno vedel kakšno je pričakovano število udeležencev in temu primerno zagotovil varno prireditev za udeležence.

Uradni razpis tekmovanja je objavljen v spodnji prilogi.


avtor: Jernej Peterlin
foto: arhiv Šport mladih
Priponke