domov
kontakti
kazalo

 
Svetovni dan snega!
02.01.2012

Svetovni dan snega (World snow day)je včletni mednarodni projekt Mednarodne smučarske zveze (FIS). Gre za kampanjo Pripeljite otroke na sneg (Bring children to the snow) za promocijo snega in snežnih aktivnosti kot najboljšo izbiro preživljanja prostega časa za otroke.
 
Vizija akcije
Vizija akcije je omogočiti in dati prilžnost vsem otrokom, da raziskujejo, uživajo in izkusijo možnosti, ki jih ponuja sneg ter povečati zanimanje za snežne aktivnosti in preživljanje prostega časa na svežem zimskem zraku med otroki, starimi od 4. do 14 let.

Planica v letu 2012 pričenja veliko zgodbo, ki bo nudila tudi enkratno priložnost vsem klubom in društvom, ki se ukvarjate z nordijskimi disciplinami.

Vabilo pri soustvarjanju dogodka društvom in klubom ter vabilo udeležencem
Svetovni dan snega se bo po svetu zgodil v nedeljo, 22.01.2012. Planica bo na ta dan slavnostno otvorila SNEŽNO DEŽELO in v bližini izteka Planiške velikanke vsem otrokom predstavila in ponudila več snežnih aktivnosti. V ospredju bosta obe nordijski disciplini, smučarski skoki in tek. Pripravili bomo tekaški poligon z zanimivimi postajami in progo za šprinte. Na manjših skakalnicah bo moč poizkusiti prve izdelane Elanove skakalne smuči za začetnike. Otroci se bodo prav tako lahko pomerili v Broomballu na ledu (hokej z metlami), poskušali bodo najti pravi izhod iz snežnega labirinta, se s tubami spuščali po hribu in izdelovali svoje snežne skulpture. Svoja doživetja in utrinke bodo kasneje napisali na Facebook strani World Snow Day.

Društva in klubi lahko sodelujete pri soustvarjanju dogodka. Celotno vabilo si preberite v priponki!

avtor: Jernej Peterlin
foto: FIS
Priponke