domov
kontakti
kazalo

 
Gimnazijci iz Šentvida četrti na šolskem SP
03.05.2015

V petek, 24. aprila, se je v Limogesu končalo šolsko svetovno prvenstvo v košarki pod okriljem Mednarodne zveze za šolski šport (ISF). Dijaki Gimnazije Šentvid so zasedli končno 4. mesto, dijakinje gimnazije Bežigrad pa 15. mesto.
 




Košarkarji Gimnazije Šentvid so tekmo za tretje mesto odigrali v dvorani Beaublanc, kjer domuje košarkarska ekipa Limogesa. S porazom proti Izraelu s 63:74 je zasedla končno 4. mesto, kar je po 2. mestu izpred dveh let, njihov drugi najboljši rezultat.

Slovenija je za seboj pustila ekipe velesil kot so: Francija, Grčija, Srbija, Hrvaška, Latvija, Kitajska, Brazilija … Naslov prvaka so ponovno osvojili prvi favoriti Turki, ki so v polfinalu premagali tudi našo ekipo, v finalu pa so bili boljši še od Fincev.

Ekipo fantov, v kateri so bili le trije fantje letnika 97 in kar štirje 99, je vodil Nejc Višnikar, pomagal mu je Slavko Vujin, zanjo pa so igrali: Elvis Kerič, ki je bil kapetan ekipe, Žan Đogič, Blaž Bajc, Jan Mustavar, Jan Strmčnik, Anže Javoršek, Žan Knafelc, Tin Šerič, Mark Jelen, Rok Korelc, Žiga Likar in Maks Klajnšček. Vodja ekipe in celotne delegacije na prvenstvu je bil mag. Jaka Fetih.

V konkurenci deklet je nastopala ekipa Gimnazije Bežigrad, ki jo je vodil Matic Vidic, pomagala pa Veronika Lazarini Filo. Dekleta, ki so na tem prvenstvu nastopile oslabljene, so na zadnji tekmi premagale Irsko in tako zasedla končno 15. mesto.

Uradna stran prvenstva - Limoges 2015>>>

avtor: Jaka Fetih
foto: Jaka Fetih