domov
kontakti
kazalo

 
Tradicionalni gorski tek nad Smlednikom
23.09.2021

Osnovna šola Simona Jenka Smlednik je v četrtek, 16. septembra, gostila že 21. prvenstvo Slovenije v gorskih tekih za osnovne in srednje šole.
 
Po lanskoletnem premoru se je pod ruševinami Starega gradu nad Smlednikom zvrstilo lepo število tekmovalcev, saj je bilo na štartu 106 učencev in 80 učenk v kategorijah osnovnih šol ter 41 dijakov in 30 dijakinj v kategorijah srednjih šol.

Osnovnošolci so se merili na 1600 metrov dolgi progi s 65 metri višinske razlike. Med mlajšimi učenkami je zmagala Kiara Blatnik (OŠ Blanca), pri mlajših učencih pa je bil najhitrejši Lukas Dvornik (OŠ Dušana Flisa Hoče). V kategoriji starejših učenk je bila najboljša Sara Bilban (OŠ Šmartno pod Šmarno goro), med učenci pa se je zmage veselil Maj Repovž (OŠ Tržišče). V ekipni razvrstitvi so največ točk dosegle učenke Osnovne šole Blanca, pri učencih pa je bila najboljša ekipa iz Osnovne šole Poljane.

Dijakinje in dijaki so se pomerili na nekoliko daljši progi. Na razdalji 2200 metrov so morali premagati 110 metrov višinske razlike. Pri mlajših dijakinjah je progo najhitreje pretekla Gaja Leban Jež (Gimnazija Tolmin), v isti starostni kategoriji pri dijakih pa je bil najboljši Gašper Klajnšček (Gimnazija Šiška). Pri starejših dijakinjah je zmagala Loti Rotar (Waldorfska šola), pri dijakih pa je bil najboljši Jakob Mamič (Gimnazija Šiška). Ekipno so bile najboljše dijakinje Gimnazije Škofja Loka, pri dijakih pa ekipa Gimnazije Šiška.

V spodnji prilogi si lahko pogledate vse dosežene rezultate, priložena pa je tudi fotogalerija. Obširno reportažo s tekmovanja si lahko preberete tudi na spletni strani Atletske zveze Slovenije.

avtor: Jernej Peterlin
foto: Šport mladih
Slike

Priponke